Obels žiedų pumpurų oksos Jausmingas pavasario bučinys
100ml (su acto „motinėle”)
€9,99
„Obels žiedų pumpurų oksos“ – tūkstantmečius skaičiuojantis acto-oksos receptas, atgimstančios gamtos ir kvepiančių sodų produktas.
Žemaitijoje rankomis rinkti obelų žiedų pumpurai užpilami mūsų tautinio paveldo produktu – ąžuolo statinėse su „motinėle“ brandintu obuolių sidro actu.
Aprašymas
„Obels žiedų pumpurų oksos“ – tūkstantmečius skaičiuojantis acto / oksos receptas, atgimstančios gamtos ir kvepiančių sodų produktas. Žemaitijoje rankomis rinkti obelų žiedų pumpurai užpilami mūsų tautinio paveldo produktu – ąžuolo statinėse su „motinėle“ brandintu obuolių sidro actu.
Jis padeda pupuolėms atskleisti savo charakterį – suformuoti unikalų, lengvos ir švelnios tekstūros, salstelėjusio skonio, gėlinio obelų žiedų aromato, saulės spindulius primenančios spalvos 3% rūgštelę turintį oksos. Skirtas gardinti desertus, gėrimus ar naudoti išbandant liaudies receptus. Esame tikri, kad „Obels žiedų pumpurų oksos“ Jūsų namuose atras ypatingą vietą.
Produkto detalės
Apie obels žiedų pumpurų oksos:
Actas liaudies medicinoje laikytas ne tik maisto gardintoju, marinatu, konservantu, gėrimu, bet ir sveikatinimo priemone, galinčia padėti stiprinti kūną ar puoselėti grožį. Apie acto legendas, jo rūšis ir naudojimo būdus pasakojame šiame straipsnyje.
Obelų žiedų pumpurai vertinami nuo seno – iš jų senoliai gamindavo hidrolatą, t. y. distiliavimo būdu išgautą, itin mažą eterinių aliejų koncentraciją turintį augalų vandenį. Tikėta, kad jis yra puikus odos drėkiklis ir ramintojas, tad naudotas išoriškai siekiant atgaivinti odą.
Spalva: skaidri, šilta, primena saulės spindulius.
Aromatas: lengvas, kvepiantis obels žiedais, gėlėmis ir pavasario rūku.
Skonis: švelnus, jausmingas, pavasariškas, subtilus ir salstelėjęs.
Intensyvumas: minimalus, 3% rūgštingumas.
Naudojimas: apšlakstyti skanėstus, lašinti į gėrimus ar naudoti išbandant liaudies receptus.
Sudedamosios dalys: obuolių sidro actas, obelų žiedų pumpurai.
Ypatumai: pagamintas su acto „motinėle“ šaltos ir lėtos fermentacijos būdu, nepasterizuotas, nefiltruotas, be pridėtinio cukraus, tinka veganams.
Talpa: 100 ml.
Laikymo sąlygos: laikyti 0–20 ˚C temperatūroje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Tinkamumo vartoti terminas neribojamas. Galimos natūralios nuosėdos.
Norėdami parašyti atsiliepimą, turite prisijungti.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.