Skip to content

Nemokamas siuntimas nuo 55€, pristatymui į paštomatus

obuoliu-actas-su-motina-acto-motinele-nauda

„Oksos“ – natūralus obuolių sidro actas, kurį gaminame šaltos ir lėtos fermentacijos būdu su acto „motinėle“. Todėl šiltoje patalpoje ilgiau laikant atidarytą natūralaus acto butelį, susidaro į žėlė panaši acto „motinėlė“. Ne itin išvaizdi, bet nekenkia produktui, nekelia pavojaus sveikatai ir apsaugo produktą nuo išorinio poveikio.

Acto motinėlė – kas tai?

Obuolių-aviečių acto „motinėlė“
Obuolių-aviečių acto „motinėlė“

Acto „motinėlė“ (lot. k. Mycoderma aceti) – tai naudingų bakterijų kultūra, kuri paverčia obuolių sidrą tikru actu. Angliškai ji vadinama „vinegar mother”, prancūziškai „mère de vinaigre“, vokiškai „Essigmutter“. Ją sudarančios rūgštinės bakterijos, daugiausiai žinomos kaip – „acetobacters“. Žodžio kilmė iš lotyniško „aceti“ – reiškia „būti rūgščiu“ (lietuviškai „actas“, itališkai „aceto“, čekiškai „ocet“, lenkiškai „ocet“, ukrainiečių „оцет“).

Šie mikroorganizmai yra nuostabūs. Biologiškai jie apibrėžiami kaip griežtai aerobiniai, nes jiems gyventi reikia deguonies, ir nesporiniai, nes nesudaro sporų. Jie dauginasi dubliuodami save. Taip natūraliu būdu paversdami obuolių sidrą – natūraliu „Oksos“ actu.

Acto „motinėlė“ (lot. k. Mycoderma aceti) – tai naudingų bakterijų kultūra, kuri paverčia obuolių sidrą tikru actu. Angliškai ji vadinama „vinegar mother”, prancūziškai „mère de vinaigre“, vokiškai „Essigmutter“. Ją sudarančios rūgštinės bakterijos, daugiausiai žinomos kaip – „acetobacters“. Žodžio kilmė iš lotyniško „aceti“ – reiškia „būti rūgščiu“ (lietuviškai „actas“, itališkai „aceto“, čekiškai „ocet“, lenkiškai „ocet“, ukrainiečių „оцет“).

Šie mikroorganizmai yra nuostabūs. Biologiškai jie apibrėžiami kaip griežtai aerobiniai, nes jiems gyventi reikia deguonies, ir nesporiniai, nes nesudaro sporų. Jie dauginasi dubliuodami save. Taip natūraliu būdu paversdami obuolių sidrą – natūraliu „Oksos“ actu.

Jauna obuolių acto „motinėlė“
Jauna obuolių acto „motinėlė“

Kuo „motinėlė“ naudinga

Ne itin išvaizdžioje į medūzą panašioje acto „motinėlėje“ gausu A, C, E, PP ir B grupės vitaminų, geležies, kalio, kalcio, silicio, magnio, vario, natrio, sieros, forforo ir kitų mikro ir makro elementų. pieno, oksalo, obuolių, palmitino rūgšties, 50 biologiškai aktyvių jungčių, 16 amino rūgščių ir probiotikų.

Liaudies medicinoje ši bakterijų kultūra išoriškai naudota užklupus odoms ligoms, sąnarių uždegimams, esant nuospaudoms, nudegimams, venų varikozei ar nagų grybeliui. Nuo seno acto „motinėlė“, sumaišyta su actu arba skiesta vandeniu, vartota organizmo atsparumui stiprinti, virškinimui gerinti ir galvos skausmui malšinti.

Jei „motinėlę“ radote „Oksos“ butelio dugne, būkite tikri, kad actą vis dar galima naudoti. Tai mano kokybės garantas.  Perfiltruokite acto likutį per kavos filtrą ar marliuką. Likutį su nuosėdomis galite panaudoti vonelei kojoms, įsitrynimams ar kompresui.

Stiprios sveikatos linkintis,
Artūras

MB “Artrūna“

Įm. K.: 305163591

PVM: LT100013123514

Adresas: Naujo gyvenimo g. 51,

Lazdininkai, Kretingos r. LT-97271

Maisto tvarkymo registro numeris:

560001019

Kontaktai

Sekite mus

Informacija

Back To Top