Aviečių - obuolių sidro actasNatūralus, rūgščiai išraiškingas, ryškus, įdomus
250 ml (su acto „motinėle”)
€7,99
„Aviečių – obuolių sidro actas“ – tūkstantmečius skaičiuojantis acto / oksos receptas, ryškios avietės ir saldžiarūgščio obuolio duetas.
Žemaitijoje kruopščiai rankomis rinktos uogos užpilamos mūsų pasididžiavimu – tautinio paveldo sertifikatu tituluotu obuolių sidro su „motinėle“ actu.
Aprašymas
Aviečių ir obuolių sidro actas – tūkstantmečius skaičiuojantis acto / oksos receptas, ryškios avietės ir saldžiarūgščio obuolio duetas. Žemaitijoje kruopščiai rankomis rinktos uogos užpilamos mūsų pasididžiavimu – tautinio paveldo sertifikatu tituluotu obuolių sidro su „motinėle“ actu. Jame brandinamos avietės išskleidžia visas naudingas savybes ir taip pamažu susiformuoja rūgščiai sultingas, švelnios rubino spalvos, išraiškingo aromato 4% rūgštingumo oksos.
Aviečių actas tinka ruošti mėsos patiekalus, gardinti salotas, konservuoti vaisius ar daržoves, lašinti į gėrimus ar naudoti išbandant liaudies receptus. Puikiai dera su moliūgų sėklų, alyvuogių ar migdolų aliejais. Esame tikri, kad Aviečių actas Jūsų namuose atras ypatingą vietą.
Produkto detalės
Apie natūralų obuolių sidro actą su avietėmis
Actas liaudies medicinoje laikytas ne tik maisto gardintoju, marinatu, konservantu, gėrimu, bet ir sveikatinimo priemone, galinčia padėti stiprinti kūną ar puoselėti grožį. Apie acto legendas, jo rūšis ir naudojimo būdus pasakojame šiame straipsnyje.
Avietėse apstu vitamino C, vitaminų B ir K, provitamino A, organinių rūgščių, folio rūgšties, geležies, mangano, kurie svarbūs gerinant imunitetą, kolageno gamybą, stiprinant kaulus. Liaudies medicinoje tikėta aviečių ir jų lapų gydomosiomis galiomis kovojant su virusais, odos susirgimais, siekiant gerinti virškinimo ir žarnyno veiklą.
Spalva: švelni rubino, pažadinanti, drąsi.
Aromatas: miško uogų, išraiškingas, intensyvus.
Skonis: saldžiarūgštis, natūralus, sultingas.
Intensyvumas: minimalus, 4 % rūgštingumas.
Naudojimas: ruošti mėsos patiekalus, gardinti salotas, konservuoti vaisius ar daržoves, lašinti į gėrimus ar naudoti išbandant liaudies receptus. Puikiai dera su moliūgų sėklų, alyvuogių, migdolų aliejais.
Sudedamosios dalys: obuolių sidro actas su acto „motinėle“, avietės.
Ypatumai: pagamintas su acto „motinėle“ šaltos ir lėtos fermentacijos būdu, nepasterizuotas, nefiltruotas, be pridėtinio cukraus, tinka veganams.
Talpa: 250 ml.
Laikymo sąlygos: laikyti 0–20 ˚C temperatūroje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Tinkamumo vartoti terminas neribojamas. Galimos natūralios nuosėdos.
Receptai
Sveikuoliškas žvalumo suteikiantis ir imunitetą stiprinantis gėrimas:
- stiklinė šilto švaraus vandens, 1-2 a.š obuolių su avietėmis acto Oksos, š. medaus, (galima papildomai paskaninti 1 a.š. cinamomo).
Toks gėrimas su obuolių –aviečių sidro actu gerina medžiagų apykaitą, padeda pašalinti iš organizmo toksinus ir veikia kaip natūralus antioksidantas, stiprina imuninę sistemą. Avietėse gausu vitaminų C, A, B, B1, B2, B9, PP, E. Meduje yra apstu amino rūgščių bei vitaminų ir mineralų, padedančių gerinti virškinimą ir stimuliuojančių visą organizmą. O cinamonas ne tik suteikia sotumo jausmą, bet ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, o tai duoda naudos norint sulieknieti.
Svarbu: Lėtinėmis ir kitomis ligomis sergantiems (vartojantiems vaistus), būtina pasitarti su patikimu gydytoju, dėl obuolių acto saugaus vartojimo.
Norėdami parašyti atsiliepimą, turite prisijungti.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.