OKSOS – Medetkų - gintaro actas Aksominis, tyras, gaivus
100ml (su acto „motinėle”)
€13,99
„Medetkų oksos“ – tūkstantmečius skaičiuojantis acto-oksos receptas, Lietuvoje nuo seniausių laikų klestinčio augalo odė kūnui. Kretingos krašte natūraliai augančios medetkos kruopščiai skinamos rankomis, nes actui gaminti naudojami tik visiškai subrendę žiedai.
Ypač atidžiai atrinkti žiedeliai užpilami mūsų pasididžiavimu – tautinio paveldo sertifikatu tituluotu obuolių sidro su „motinėle“ actu.
Aprašymas
„Medetkų oksos“ – tūkstantmečius skaičiuojantis acto / oksos receptas, Lietuvoje nuo seniausių laikų klestinčio augalo odė kūnui. Kretingos krašte natūraliai augančios medetkos kruopščiai skinamos rankomis, nes actui gaminti naudojami tik visiškai subrendę žiedai. Ypač atidžiai atrinkti žiedeliai užpilami mūsų pasididžiavimu – tautinio paveldo sertifikatu tituluotu obuolių sidro su „motinėle“ actu.
Jis padeda žiedams atskleisti naudingąsias savybes ir suformuoti tyrą, gintarinės spalvos, sakų aromato, natūralaus ir gaivaus skonio 3% rūgštingumo oksos. Gardinkite juo gėrimus ar naudokite išbandydami liaudies receptus. Esame tikri, kad „Medetkų oksos“ Jūsų ritualuose užims ypatingą vietą.
Produkto detalės
Apie medetkų oksos:
Actas liaudies medicinoje laikytas ne tik maisto gardintoju, marinatu, konservantu, gėrimu, bet ir sveikatinimo priemone, galinčia padėti stiprinti kūną ar puoselėti grožį. Apie acto legendas, jo rūšis ir naudojimo būdus pasakojame šiame straipsnyje.
Medetkos – liaudies medicinos žvaigždė, kuri jau I a. prieš Kr. dėl antibakterinių, priešuždegiminių ir atnaujinančių savybių naudota tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Medetkų tinktūromis ar tirpalais gydyti įvairūs odos pažeidimai ir bėrimai, burnos ertmės žaizdelės. Iš augalų paruošti produktai anksčiau naudoti siekiant gerinti kraujotaką, mažinti raumenų skausmą, malšinti uždegimus. Tikima, kad įvairialypėmis savybėmis medetka pasižymi dėl joje esančių medžiagų, pavyzdžiui, karotinoidų, eterinių aliejų ir kt.
Spalva: gintarinė, tyra, žaliai gelsva.
Aromatas: sakų, gaivus.
Skonis: aksominis, gaivus, karstelėjęs.
Intensyvumas: 3% rūgštingumas.
Naudojimas: gardinti salotas, gėrimus, naudoti išbandant liaudies receptus.
Sudedamosios dalys: obuolių sidro actas su acto „motinėle“, medetkų žiedai, gintaro rūgštis.
Ypatumai: pagamintas su acto „motinėle“ šaltos ir lėtos fermentacijos būdu, nepasterizuotas, nefiltruotas, be pridėtinio cukraus, tinka veganams.
Talpa: 100 ml.
Laikymo sąlygos: laikyti 0–20 ˚C temperatūroje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Tinkamumo vartoti terminas neribojamas. Galimos natūralios nuosėdos.
Norėdami parašyti atsiliepimą, turite prisijungti.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.